Koppelfinalisten Dutch Open bekend. Twee wereldkampioenen zondag tegenover elkaar.

De vrijdag van de TOTO Dutch Open Darts staat traditiegetrouw in het teken van de koppels. Bij zowel de dames als de heren zijn de finalisten bekend en zij zullen zondag op het podium uitmaken wie zich tot kampioen mag uitroepen.

Heren
Met ruim 1300 herenkoppels aan de start waren het voormalig Lakeside wereldkampioen Christian Kist en Michael Stoeten die zich als eerste plaatsten voor de finale. In de halve finale waren zij met 4-2 te sterk voor het koppel Eddy Merlijn en Mitchell von Schukkmann.

De andere finalisten zijn voormalig Lakeside wereldkampioen Jelle Klaasen en Chris Landman. In de halve finale waren zij met 4-1 te sterk voor het Haagse koppel Joey ten Berge en Mike Zuydwijk.

Bekijk hier alle resultaten voor de heren koppels.

Dames
De dames finale zal zondag gaan tussen het Engelse koppel Hedman & Greaves en de Nederlandse Zijlstra & Wajer.  Met 144 dameskoppels waren zij degene met de langste adem.

Hedman & Greaves waren in het prachtige affiche te sterk voor Aileen de Graaf en Lerena Rietbergen. De halve finale wisten zij te winnen met 3 – 1.

Het Nederlandse koppel Aletta Wajer en Anca Zijlstra waren in hun halve finale overduidelijk te sterk voor Rhian o’Sullivan en Suzanne Smith. Het Nederlandse duo speelde een sterke partij en wisten zich met 3 – 0 te verzekeren voor een finale plaats.

Bekijk hier alle resultaten van de dames koppels.

De finales van de koppels zullen zondag op het podium gespeeld worden. Deze zijn live te volgen via deze stream. Vanaf 17.00 zal ook RTL7 de wedstrijden uitzenden.

Paradarts

Ook het paradarts toernooi werd vandaag gespeeld. Hier waren het de Duitsers Huesmann en Bohnhorst die de titel pakten. Lees het volledige verslag hier.

DO2023_vrij-156

Foto Evert Zomer

Foto Stefan Roelfsema
Foto Stefan Roelfsema
Foto Evert Zomer
Foto Stefan Roelfsema

Foto’s Stefan Roelfsema

ANDER NIEUWS
31 maart 2023
De TOTO Dutch Open Darts wordt ook de komende drie jaar in de Bonte Wever georganiseerd. Het is het grootste en gezelligste dartstoernooi ter wereld, waar iedereen, van amateur tot professional aan kan deelnemen.
29 januari 2023
De TOTO Dutch Open Darts heeft twee nieuwe kampioenen. Berry van Peer was in het herentoernooi te sterk voor Andy Baetens (3-1 in sets), terwijl Aileen de Graaf afrekende met Beau Greaves in de damesfinale (5-2 in legs).
29 januari 2023
Christian Kist en Michael Stoeten hebben het koppeltoernooi voor heren gewonnen. Het duo was in een zinderende nipt te sterk voor Jelle Klaasen en Chris Landman: 5-4.