Compleet Nederlandse finale op de Dutch Open.

De finale van het dames singletoernooi van de Dutch Open Darts is een compleet Nederlands onderonsje geworden. Aileen de Graaf en Anca Zijlstra zullen het zondag in een kolkende Bonte Wever tegen elkaar opnemen.

De Graaf speelde in de halve finale de kraker tegen Deta Hedman. Met een hoogstaand niveau van beide dames was het Aileen die zich met een 4-1 overwinning verzekerde van een finaleplaats. In de andere halve finale stond Zijlstra tegenover de Maria O’Brien. De Engelse O’Brien had vooral problemen met haar dubbels. Zijlstra maakte daar gretig gebruik van en pakte met haar overwinning haar grootste finalelpaats ooit.

Heren
Nog 64 heren maken kans op de titel Dutch Open Darts 2020 Champion. Onder andere titelverdediger Richard Veenstra zit nog in het toernooi. Ook Wayne Warren, Geert de Vos en Ross Montgomery zitten nog in het toernooi. Grootste verrassingen waren toch wel de vroege uitschakelingen van Nick Kenny, Wessel Nijman en Jimmy Hendrinks. De  heren verloren gelijk hun eerste wedstrijd op de Dutch Open.

Zondag wordt de herencompetitie hervat en is live te volgen op de stream, Dartsconnect of in kom kijken op de tribunebaan. Het finaleprogramma is vanaf 12.30 live te zien op TV Drenthe.

2020-2-1 Bauhaus Dutch Open 2020 zaterdag

Foto: Bas van den Berk

ANDER NIEUWS
4 januari 2019
Mark McGeeney en Deta Hedman hebben beiden hun BAUHAUS Dutch Open Darts titel met succes verdedigd. McGeeney won in een herhaling van de Lakeside-finale van Glen Durrant, waardoor hij de winnaar is geworden van de Jilles Vermaat Trophy.
2 februari 2019
Mikuru Suzuki kent een uiterst succesvolle Dutch Open Darts. Naast de koppelfinale speelt ze ook de individuele finale. Daarin neemt ze het op tegen Aileen de Graaf.
2 februari 2019
Vincent d’Hondt heeft zijn titel als Dutch Open Darts-kampioen bij de paradarters met succes verdedigd. In de finale van de tweede editie versloeg hij Matt Doe.