Wat is nieuw op de TOTO Dutch Open Darts 2023?

De TOTO Dutch Open Darts 2023 belooft weer een fantastisch evenement te worden. Het is veruit het grootste dartsfeest in de wereld dat je niet mag missen!

Voor een groot gedeelte zal de TOTO Dutch Open Darts voortborduren op de succesvolle voorgaande edities. Zo is er ook nu weer volop entertainment in de caféstraat van de Bonte Wever en kan je een gezellig feestje bouwen in de legendarische feesttent.

Ook de tribunebanen zullen deze editie natuurlijk niet ontbreken. Hier kan je leuke dartswedstrijden bekijken van bekende spelers. Dankzij DartConnect zullen alle wedstrijden die op de tribunebanen gespeeld worden overal in de wereld live te volgen zijn!

Maar natuurlijk proberen we ook elk jaar te innoveren en het evenement en de belevenis voor de spelers en toeschouwers nog beter maken. Wat is er nieuw in 2023?

  • We hebben het geweldige nieuws al bekend gemaakt dat RLT7 op zondagavond 29 januari het podiumprogramma van de TOTO Dutch Open Darts live zal uitzenden! Klik hier voor het volledige nieuwsbericht.
  • De TOTO Dutch Open Darts 2023 begint dit jaar een dag eerder, namelijk op donderdag 26 januari, met een warming-up toernooi voor heren en dames. Klik hier voor meer informatie.
  • Dit jaar gaan we DartConnect, naast alle wedstrijden op de tribunebanen, voor meer wedstrijden gebruiken. Met meer dan 5.000 deelnemers is het nu praktische en technisch nog niet mogelijk om de volledige TOTO Dutch Open Darts te organiseren op DartConnect. Maar we beloven dat er dit jaar al wedstrijden uit de dames, heren en jeugdtoernooien georganiseerd worden op DartConnect. Voor meer informatie over DartConnect klik hier.
  • Omdat we een groot gedeelte van het podiumprogramma in samenwerking met RTL 7 zondagavond live uitzenden op TV hebben de tijdschema van de finaledag iets moeten aanpassen. Hierdoor is het mogelijk om het jeugdtoernooi op zondag één uur later te beginnen, te weten 11.00 uur.
  • Ook de voortzetting van het heren single toernooi op zondag zal om 11.00 uur van start gaan. Niet alleen de laatste 64, maar de beste 128 heren gaan strijden voor een plaats in de kwartfinale welke op het podium en live op RTL7 gespeeld zal gaan worden. Net zoals voorgaande jaren zullen alle wedstrijden bij de heren op zondag tot aan het podiumprogramma best of 7 legs zijn.

Klik hier voor het volledige programma per dag en voor podiumprogramma op zondag.

Doe je niet mee aan de TOTO Dutch Open Darts maar wil je wel komen kijken naar het fantastische podiumprogramma op zondag , of wil je het evenement op vrijdag of zaterdag komen bezoeken? Dat kan! Kaartjes zijn hier te koop en worden ook aan de deur verkocht.

Doe je mee aan de TOTO Dutch Open Darts dan heb je op vertoon van je spelerskaart alle dagen gratis toegang. Dus ook op zondag voor het fantastische podiumprogramma.

_SRF1071-263

Stefan Roelfsema / NDB

ANDER NIEUWS
31 maart 2023
De TOTO Dutch Open Darts wordt ook de komende drie jaar in de Bonte Wever georganiseerd. Het is het grootste en gezelligste dartstoernooi ter wereld, waar iedereen, van amateur tot professional aan kan deelnemen.
29 januari 2023
De TOTO Dutch Open Darts heeft twee nieuwe kampioenen. Berry van Peer was in het herentoernooi te sterk voor Andy Baetens (3-1 in sets), terwijl Aileen de Graaf afrekende met Beau Greaves in de damesfinale (5-2 in legs).
29 januari 2023
Christian Kist en Michael Stoeten hebben het koppeltoernooi voor heren gewonnen. Het duo was in een zinderende nipt te sterk voor Jelle Klaasen en Chris Landman: 5-4.