Koppels: Zowel bij de heren als dames een Nederlands duo in de finale

Na met meer dan 1600 koppels te zijn gestart is het Colin Roelofs en Ryan de Vreede gelukt om als Nederlands koppel de finale te bereiken van de Dutch Open. Hier zullen zij het opnemen tegen de ervaren mannen Ross Montgomery en Martin Adams.

In de halve finale kwamen Roelofs en de Vreede nog wel met 1-0 achter maar wisten dit mede door een mooie 111-finish van de Vreede om te zetten in een 4-1 overwinning. In de andere halve finale ging het iets langer gelijk op. Adams en Montgomery hadden het tot 2-2 knap lastig met hun tegenstanders Paul Hogan en Jason Heaver. De ervaring van Montgomery en Adams gaven uiteindelijk de doorslag en zo wonnen zij de wedstrijd met 4-2.

Dames:
Bij de dames stonden er drie Nederlandse koppels in de halve finale.  De compleet oranje getinte halve eindstrijd was die tussen Anca Zijlstra / Femke Herms en Jacqueline Geel / Sharona Veld. Hoewel Geel en Veld de nodige kansen kregen waren het Zijlstra en Herms die het koelbloedigst waren en de wedstrijd met 3-0 naar hun toe trokken.

Het andere Nederlandse koppel Sharon Prins en Aileen de Graaf mochten het opnemen tegen Margaret Sutton en Lorraine Winstanley. Na een gemiste matchdart van Sutton trok Aileen met een 96-finish de stand gelijk. In de vijfde leg werden aan beide kanten matchdarts gemist, maar was het Lorraine Winstanley die uiteindelijk wel een matchdart benutte.

Zowel de herenkoppel- als de dameskoppelfinale zijn zondag live te volgen op TV Drenthe.

7D2_2626

Bas van den Berk

ANDER NIEUWS
27 maart 2024
De datum voor de TOTO Dutch Open Darts 2025 in De Bonte Wever is bekend.
4 februari 2024
De koppelfinale bij de heren is op overtuigende wijze gewonnen door het Nederlands-Belgische duo Damian Mol/Brian Raman. Ze versloegen het Nederlandse duo Jimmy van Schie/Jeroen Mioch met 5-1 en deden dat met knappe cijfers.