Koppels: Zowel bij de heren als dames een Nederlands duo in de finale

Na met meer dan 1600 koppels te zijn gestart is het Colin Roelofs en Ryan de Vreede gelukt om als Nederlands koppel de finale te bereiken van de Dutch Open. Hier zullen zij het opnemen tegen de ervaren mannen Ross Montgomery en Martin Adams.

In de halve finale kwamen Roelofs en de Vreede nog wel met 1-0 achter maar wisten dit mede door een mooie 111-finish van de Vreede om te zetten in een 4-1 overwinning. In de andere halve finale ging het iets langer gelijk op. Adams en Montgomery hadden het tot 2-2 knap lastig met hun tegenstanders Paul Hogan en Jason Heaver. De ervaring van Montgomery en Adams gaven uiteindelijk de doorslag en zo wonnen zij de wedstrijd met 4-2.

Dames:
Bij de dames stonden er drie Nederlandse koppels in de halve finale.  De compleet oranje getinte halve eindstrijd was die tussen Anca Zijlstra / Femke Herms en Jacqueline Geel / Sharona Veld. Hoewel Geel en Veld de nodige kansen kregen waren het Zijlstra en Herms die het koelbloedigst waren en de wedstrijd met 3-0 naar hun toe trokken.

Het andere Nederlandse koppel Sharon Prins en Aileen de Graaf mochten het opnemen tegen Margaret Sutton en Lorraine Winstanley. Na een gemiste matchdart van Sutton trok Aileen met een 96-finish de stand gelijk. In de vijfde leg werden aan beide kanten matchdarts gemist, maar was het Lorraine Winstanley die uiteindelijk wel een matchdart benutte.

Zowel de herenkoppel- als de dameskoppelfinale zijn zondag live te volgen op TV Drenthe.

7D2_2626

Bas van den Berk

ANDER NIEUWS
29 januari 2023
De TOTO Dutch Open Darts heeft twee nieuwe kampioenen. Berry van Peer was in het herentoernooi te sterk voor Andy Baetens (3-1 in sets), terwijl Aileen de Graaf afrekende met Beau Greaves in de damesfinale (5-2 in legs).
29 januari 2023
Christian Kist en Michael Stoeten hebben het koppeltoernooi voor heren gewonnen. Het duo was in een zinderende nipt te sterk voor Jelle Klaasen en Chris Landman: 5-4.
28 januari 2023
De winnaars van de laatste twee Dutch Open-edities, Beau Greaves en Aileen de Graaf, gaan zondag strijden voor de damestitel van de Dutch Open Darts 2023. De twee waren in de halve finale respectievelijk te sterk voor Rhian o’Sullivan en Noa-Lynn van Leuven.