Koppels: Zowel bij de heren als dames een Nederlands duo in de finale

Na met meer dan 1600 koppels te zijn gestart is het Colin Roelofs en Ryan de Vreede gelukt om als Nederlands koppel de finale te bereiken van de Dutch Open. Hier zullen zij het opnemen tegen de ervaren mannen Ross Montgomery en Martin Adams.

In de halve finale kwamen Roelofs en de Vreede nog wel met 1-0 achter maar wisten dit mede door een mooie 111-finish van de Vreede om te zetten in een 4-1 overwinning. In de andere halve finale ging het iets langer gelijk op. Adams en Montgomery hadden het tot 2-2 knap lastig met hun tegenstanders Paul Hogan en Jason Heaver. De ervaring van Montgomery en Adams gaven uiteindelijk de doorslag en zo wonnen zij de wedstrijd met 4-2.

Dames:
Bij de dames stonden er drie Nederlandse koppels in de halve finale.  De compleet oranje getinte halve eindstrijd was die tussen Anca Zijlstra / Femke Herms en Jacqueline Geel / Sharona Veld. Hoewel Geel en Veld de nodige kansen kregen waren het Zijlstra en Herms die het koelbloedigst waren en de wedstrijd met 3-0 naar hun toe trokken.

Het andere Nederlandse koppel Sharon Prins en Aileen de Graaf mochten het opnemen tegen Margaret Sutton en Lorraine Winstanley. Na een gemiste matchdart van Sutton trok Aileen met een 96-finish de stand gelijk. In de vijfde leg werden aan beide kanten matchdarts gemist, maar was het Lorraine Winstanley die uiteindelijk wel een matchdart benutte.

Zowel de herenkoppel- als de dameskoppelfinale zijn zondag live te volgen op TV Drenthe.

7D2_2626

Bas van den Berk

ANDER NIEUWS
23 oktober 2020
De Dutch Open Darts 2021, die plaats zou vinden op 5,6 en 7 februari gaat definitief niet door. Het grootste open dartsevenement ter wereld wordt verplaatst naar 3, 4 en 5 september. Dit heeft uiteraard alles te maken met de coronacrisis.
14 september 2020
De inschrijving voor de Dutch Open Darts 2021 zal vanwege de coronacrisis niet open gaan op 1 oktober 2020, maar is naar een nog onbekende datum uitgesteld. Of het grootste dartstoernooi ter wereld volgend jaar gehouden wordt is ook nog onzeker.
24 februari 2020
De Dutch Open Darts wordt ook de komende drie jaar in de Bonte Wever georganiseerd. Het is het grootste dartstoernooi ter wereld en de finaledag wordt volgend jaar opnieuw uitgezonden op TV Drenthe.