Paradarters op Dutch Open Darts 2019

Wij hebben meerdere vragen gekregen van paradarters of zij aan het reguliere singles- en koppelstoernooi van de BAUHAUS Dutch Open Darts 2019 kunnen deelnemen. Het antwoord is simpel: Ja dit kan, maar er zijn wel enkele kanttekeningen.

Singletoernooi:
– Zowel het reguliere singletoernooi als het paradartstoernooi (ook een singletoernooi) wordt gespeeld op zaterdag. Men dient dus een keuze te maken aan welk toernooi men wil deelnemen. Het is niet mogelijk je in te schrijven voor beide toernooien.
– In het reguliere singletoernooi wordt enkel op een hoog bord gespeeld. In het paradartstoernooi heeft men keuze tussen een hoog en laag bord.
– In het reguliere singletoernooi kan men ingedeeld worden om op een baan te spelen die midden in de locatie ligt. Men dient dus enigszins mobiel te zijn om daar binnen bepaalde tijd te komen. Bij het paradarts gedeelte speelt men altijd in een aparte hoek op paradarts banen met extra veel ruimte er om heen.

Koppeltoernooi:
– Het koppeltoernooi van de Dutch Open Darts wordt gespeeld op vrijdag. Dit is open voor iedereen. Er is geen apart koppeltoernooi voor paradarters.
– In het koppeltoernooi wordt enkel op een hoog bord gespeeld.
– In het koppeltoernooi kan men ingedeeld worden om op een baan te spelen die midden in de locatie ligt. Men dient dus enigszins mobiel te zijn om daar binnen bepaalde tijd te komen.

Tevens wijzen we u erop dat de minimumleeftijd voor deelname aan de seniorentoernooien, maar ook voor deelname aan het paradarts toernooi, 16 jaar is. Indien er nu nog vragen zijn neem dan even contact op met de Nederlandse Darts Bond via: info@ndbdarts.nl

daf30d03da42a5291604b3fcca07f0d0
ANDER NIEUWS
4 januari 2019
Mark McGeeney en Deta Hedman hebben beiden hun BAUHAUS Dutch Open Darts titel met succes verdedigd. McGeeney won in een herhaling van de Lakeside-finale van Glen Durrant, waardoor hij de winnaar is geworden van de Jilles Vermaat Trophy.
2 februari 2019
Mikuru Suzuki kent een uiterst succesvolle Dutch Open Darts. Naast de koppelfinale speelt ze ook de individuele finale. Daarin neemt ze het op tegen Aileen de Graaf.
2 februari 2019
Vincent d’Hondt heeft zijn titel als Dutch Open Darts-kampioen bij de paradarters met succes verdedigd. In de finale van de tweede editie versloeg hij Matt Doe.