Montgomery 'de baas' van de Dutch Open. De Graaf wint bij de dames
Ross Montgomery is de nieuwe Dutch Open Darts kampioen van 2020. De schot versloeg in een redelijk eenzijdige finale de Belg Brian Raman. Bij de dames was het Aileen de Graaf die haar landgenote Anca Zijlstra versloeg.

Ross Montgomery die eerder op de dag ook al de koppelfinale had gewonnen speelde een spannende halve finale tegen Wayne Warren. In de eindstrijd liet hij zijn goede vorm van het weekend zien. Brian Raman, die in de halve finale nog won van de ervaren Paul Hogan, was niet opgewassen tegen de Schot. Met een 3-1 overwinning herhaalde Montgomery  zijn kunstje uit 2014 en won het toernooi.

Dames finale
In de dames finale liet Aileen zien waarom ze op dit moment de beste dartster van Nederland is. Op een 1-1 stand brak Aileen de leg van Anca met een 136-finish. Anca wist nog wel een keer haar eigen leg met een 100-finish te behouden, maar daarna was het de Spakenburgse die voor de derde keer in haar loopbaan de Dutch Open Darts titel pakte.

Koppelfinales
Een paar uur eerder speelde Zijlstra samen met haar Nederlandse koppelpartner Femke van Zuiden de koppelfinale van de dames. Zij troffen daar de dames Lorraine Winstanley en Margaret Sutton. Deze bleken een maatje te groot voor het Nederlandse duo. De dames uit Engeland wonnen met 4-2 van Zijlsta en van Zuiden en schreven daarmee het dames koppeltoernooi op hun naam.

De finale van de herenkoppels werd een ware thriller. Ross Montgomery en Martin Adams speelden tegen de Nederlanders Colin Roelofs en Ryan de Vreede. Roelofs en de Vreede namen nog wel een 3-1 voorsprong, maar Adams en Montgomery kwamen weer langszij. Montgomery gooide de winnende pijl en “Wolfie” en “de Boss” konden een nieuwe  titel toevoegen aan hun exposante erelijst.

Dutch Open Darts Youth
De nieuwe juniorenkampioen luistert naar de naam Mark Tabak. Hij was in de finale met 4-1 te sterk voor zijn landgenoot Marcel Bus. Even daarvoor kon Layla Brussel haar titel niet prolongeren. Lerena Rietbergen versloeg haar met 3-1 en kroonde zich tot Dutch Open-kampioen bij de meisjes. De aspirantentitel ging naar een zeer goed spelende Stijn Verbakel. Met een 127-finish in de laatste leg klopte hij de Italiaan Francesco Basili met 3-0.