Koppels: Nederlandse herenfinale, wereldkampioen Suzuki naar eindstrijd

Na meer dan 1500 wedstrijden zijn de finalisten van het koppeltoernooi voor de heren bekend. Het wordt een Nederlandse eindstrijd, waarin Martijn Kleermaker en Justin van Tergouw het zullen opnemen tegen Gino Vos en Berry van Peer.

Vos en Van Peer bereikten relatief eenvoudig de eindstrijd. In de kwartfinale waren ze met 3-0 te sterk voor Jeffrey Sparidaans en Alexander Merkx. In de halve finale wonnen ze overtuigend van Derk Telnekes en Josephus Schenk. Die wedstrijd eindigde in 4-1.

De halve finale van het duo Van Tergouw/Kleermaker was een zware bevalling. Er leek geen vuiltje aan de lucht tegen Mike Warburton en Tony Martin, nadat ze een 2-0 voorsprong pakten. Warburton en Martin kwamen echter terug en er was een beslissende leg nodig. De Nederlanders pakten die leg.

Dames
Bij de dames staat wereldkampioene Mikuru Suzuki in de finale. Zij en Yuriko Yamagochi kwamen op 2-0 achter in de halve finale tegen Trina Gulliver en Paula Jacklin, maar knokten zich helemaal terug. Ze wonnen met 3-2.

c1a11e28afb03c9d81c096faa0a5ce8e

In de eindstrijd zullen ze Lorraine Winstanley en Corrine Hammond tegenkomen. Zij hadden in de halve finale weinig moeite met Suus Konings en Jana Kanovska. Eerder in het toernooi hadden de Engelsen het echter zwaarder met Aileen de Graaf en Sharon Prins. De Nederlanders misten namelijk 5 matchdarts.

ANDER NIEUWS
4 januari 2019
Mark McGeeney en Deta Hedman hebben beiden hun BAUHAUS Dutch Open Darts titel met succes verdedigd. McGeeney won in een herhaling van de Lakeside-finale van Glen Durrant, waardoor hij de winnaar is geworden van de Jilles Vermaat Trophy.
2 februari 2019
Mikuru Suzuki kent een uiterst succesvolle Dutch Open Darts. Naast de koppelfinale speelt ze ook de individuele finale. Daarin neemt ze het op tegen Aileen de Graaf.
2 februari 2019
Vincent d’Hondt heeft zijn titel als Dutch Open Darts-kampioen bij de paradarters met succes verdedigd. In de finale van de tweede editie versloeg hij Matt Doe.