Klaasen en Greaves zegevieren op Dutch Open Darts

Na een spannende finalemiddag op het hoofdpodium in de Bonte Wever konden de bekers in de lucht gehouden worden.

Klaasen heeft het singletoernooi bij de heren op de Dutch Open Darts gewonnen. In de finale versloeg hij Mark Barilli met 3-0 in sets en kroonde zichzelf daarmee tot opvolger van Ross Montgomery, die de laatste editie van de Dutch Open in 2020 op zijn naam wist te schrijven. Het is de eerste Dutch Open-zege voor de Nederlander, die in het verleden wel al het BDO WK in 2006 won.

De weg naar de finale voor Klaasen begon zondagmiddag bij de laatste 64 en eindigde zes gewonnen wedstrijden later met de beker. Onderweg versloeg hij namen als Richard Veenstra en Jurjen van der Velde en werd er in de halve finale afgerekend met Thibault Tricole (2-1 in sets). Barilli, die vijf wedstrijden won voordat hij door Klaasen naar plek twee werd verwezen, versloeg Ivo Leeksma in de halve eindstrijd (2-1 in sets) en bond onderweg onder meer Willem Mandigers aan de zegekar.

Het damestoernooi kreeg met Beau Greaves een verdiende winnaar. De Engelse verzekerde zich zaterdag al van een plekje in de finale en won in die eindstrijd overtuigend van Rhian O’Sullivan uit Wales: 4-1. De nog jonge Greaves, die dit jaar ook al de wereldtitel bij de dames voor zich opeiste, wint de Dutch Open daarmee voor het eerst.

Ook bij de jeugd werden op zondag de titels verdeeld. De prijs bij het toernooi voor de jongens onder achttien ging naar Dylan van Lierop, die ’s ochtends vijf rondes overleefde en op het grote podium in de finale van Sydnee de Vries won. Bij de jongens onder de veertien jaar mocht Dominik Kocik de beker mee naar huis nemen. Hij versloeg Koen Schreuders in de finale. De meisjestitel werd gepakt door Roos van der Velde.

Jelle en Beau
_SRF0803-174
_SRF0186-488-JelleKlaasen
_SRF0886-78

Foto’s: Stefan Roelfsema

ANDER NIEUWS
31 maart 2023
De TOTO Dutch Open Darts wordt ook de komende drie jaar in de Bonte Wever georganiseerd. Het is het grootste en gezelligste dartstoernooi ter wereld, waar iedereen, van amateur tot professional aan kan deelnemen.
29 januari 2023
De TOTO Dutch Open Darts heeft twee nieuwe kampioenen. Berry van Peer was in het herentoernooi te sterk voor Andy Baetens (3-1 in sets), terwijl Aileen de Graaf afrekende met Beau Greaves in de damesfinale (5-2 in legs).
29 januari 2023
Christian Kist en Michael Stoeten hebben het koppeltoernooi voor heren gewonnen. Het duo was in een zinderende nipt te sterk voor Jelle Klaasen en Chris Landman: 5-4.