Jilles Vermaat Trophy

Tijdens de BAUHAUS Dutch Open Darts 2018 gaan de heren in het singletoernooi voortaan strijden om de ‘Jilles Vermaat Trophy’. De winnaar op zondag 4 februari 2018 zal als eerste de beker met nieuwe naam in ontvangst mogen nemen. Grote kans dat niemand minder dan initiatiefnemer Raymond van Barneveld de ‘Jilles Vermaat Trophy’ komt uitreiken op het podium van de BAUHAUS Dutch Open Darts.

Jilles Vermaat overleed afgelopen augustus op 71-jarige leeftijd in Kenmare, Ierland. Vermaat was één van de grondleggers van de dartssport in Nederland en hij wist in 1982 als eerste Nederlander de Dutch Open Darts te winnen. Enkele jaren geleden was hij nog als VIP gast aanwezig op het toernooi in Assen. Later ging hij aan de slag als bondscoach van het Nederlands heren team.

In zijn nagedachtenis heeft de NDB, op initiatief van Raymond Van Barneveld, besloten om de wisselbeker van de Dutch Open Darts om te dopen in de ‘Jilles Vermaat Trophy’.

d632334130a2b9d194362b7d857b88bf

Foto: Hans Willink

ANDER NIEUWS
4 januari 2019
Mark McGeeney en Deta Hedman hebben beiden hun BAUHAUS Dutch Open Darts titel met succes verdedigd. McGeeney won in een herhaling van de Lakeside-finale van Glen Durrant, waardoor hij de winnaar is geworden van de Jilles Vermaat Trophy.
2 februari 2019
Mikuru Suzuki kent een uiterst succesvolle Dutch Open Darts. Naast de koppelfinale speelt ze ook de individuele finale. Daarin neemt ze het op tegen Aileen de Graaf.
2 februari 2019
Vincent d’Hondt heeft zijn titel als Dutch Open Darts-kampioen bij de paradarters met succes verdedigd. In de finale van de tweede editie versloeg hij Matt Doe.