Dutch Open Darts niet meer BDO geranked

Vorige week vrijdag 29 november hebben wij een brief ontvangen van de BDO met een aantal wijzigingen en nieuwe verplichten t.o.v. de bestaande regelgeving om een toernooi BDO geranked te laten zijn. In de brief legde de BDO nieuwe voorwaarden op die we halverwege het seizoen dienden te implementeren en die onmiddellijk negatieve gevolgen zouden hebben voor de Dutch Open Darts. Afgelopen maandag hebben wij hier middels een brief direct op gereageerd en de BDO dringend verzocht dit zo snel mogelijk terug te draaien. We hebben ze enkele dagen de tijd gegeven om te reageren en meerdere gegronde argumenten aangedragen waarom dit te doen. We hebben voor de gestelde deadline geen reactie gekregen van de BDO en vandaar dat het bestuur van de NDB tot het volgende besluit is gekomen: De NDB gaat niet akkoord met de op vrijdag 29 november 2019 ingestelde nieuwe verplichting van de BDO en zal de BDO niet betalen voor de BDO-punten.

Dat betekent dat de BAUHAUS Dutch Open Darts 2020 niet meer BDO geranked is, maar we zijn blij te kunnen melden dat de totale prijzenpot hetzelfde blijft.

Wat als je je hebt ingeschreven vanwege de BDO punten?

Indien jij je al hebt ingeschreven voor de Dutch Open Darts maar door bovengenoemde maatregel niet wilt deelnemen kun je je uitschrijven en je inschrijfgeld terugkrijgen.
Hoe:

  • Door een mail te sturen naar dutchopen@ndbdarts.nl met duidelijke vermelding van je bestelnummer en als onderwerp ‘Uitschrijving i.v.m. BDO punten’. Je inschrijving wordt dan geannuleerd en je krijgt je inschrijfgeld teruggestort op het bankrekeningnummer waarmee de inschrijving is gedaan.
  • Je kunt je inschrijving annuleren tot en met zondag 22 december. Wacht dus niet te lang met reageren.
  • Als je hebt ingeschreven voor meerdere toernooien, en je alleen voor het singletoernooi wilt uitschrijven geef dit dan duidelijk aan in de mail.
  • Als je meerdere inschrijvingen tegelijk gedaan hebt en niet alles moet worden uitgeschreven, geef dan duidelijk in de mail aan om welke deelname het gaat.
  • Iedereen die zich al ingeschreven heeft tot het moment van het verschijnen van dit bericht heeft deze informatie in zijn mail ontvangen. Afhankelijk van het mailadres welke bij de inschrijving is gebruikt kan dit het mailadres van de individuele deelnemer zijn, of het mailadres van de de hoofdboeker in geval van meerdere inschrijvingen.
  • Voor alle nieuwe inschrijvingen na het verschijnen van dit bericht op 6 december geldt de mogelijkheid om je uit te schrijven tot en met 22 december uiteraard niet. Bij hen gaan we er vanuit dat zij weten dat de Dutch Open Darts niet meer BDO geranked is.
  • Indien je een kamer gereserveerd hebt bij De Bonte Wever kun je deze annuleren door een mail te sturen naar booking@debontewever.nl. Wij adviseren je dit zo snel mogelijk te doen.

Uiteraard hopen we dat deze beslissing geen invloed heeft op jouw inschrijving en heten we je van harte welkom! Wel vinden wij het jammer deze beslissing te moeten nemen maar het is voor de toekomst van de dartssport, de Nederlandse Darts Bond en de Dutch Open Darts de enige juiste beslissing om te nemen.

Miranda Drenth

Foto: Miranda Drenth

ANDER NIEUWS
4 januari 2019
Mark McGeeney en Deta Hedman hebben beiden hun BAUHAUS Dutch Open Darts titel met succes verdedigd. McGeeney won in een herhaling van de Lakeside-finale van Glen Durrant, waardoor hij de winnaar is geworden van de Jilles Vermaat Trophy.
2 februari 2019
Mikuru Suzuki kent een uiterst succesvolle Dutch Open Darts. Naast de koppelfinale speelt ze ook de individuele finale. Daarin neemt ze het op tegen Aileen de Graaf.
2 februari 2019
Vincent d’Hondt heeft zijn titel als Dutch Open Darts-kampioen bij de paradarters met succes verdedigd. In de finale van de tweede editie versloeg hij Matt Doe.