De Graaf en Rietbergen worden koppelkoninginnen in Assen

Aileen de Graaf en Lerena Rietbergen zijn de koppelkoninginnen van Assen. Het tweetal won het koppeltoernooi bij de dames door in de finale met 4-2 te winnen van het Welshe koppel Rhian O’Sullivan-Chris Savvery. Bij de heren zegevierden Thibault Tricole en Andy Baetens.

De Graaf en Rietbergen speelden zich vrijdag al naar de finale van het koppeltoernooi en maakten die dag al een prima indruk. Dat niveau trokken ze zondagmiddag op het hoofdpodium in de Bonte Wever in Assen moeiteloos door. O’Sullivan en Savvery konden het maar vier legs bijbenen en moesten toen hun meerdere erkennen in het Nederlandse koppel, die twee legs op rij wonnen. Rietbergen gooide de beslissende dubbel.

Voor de pas negentienjarige Rietbergen was het haar eerste koppeltitel op de Dutch Open. De Graaf mocht de hoofdprijs al voor de derde keer in ontvangst nemen. In 2016 en 2017 koppelde zij zich aan de zijde van Sharon Prins ook al naar de eindzege. De dartster uit Bunschoten-Spakenburg won ook al drie keer de titel bij het singletoernooi voor de dames.

Het koppeltoernooi voor heren kwam zondag ook tot een climax. De eindzege ging naar het koppel Tricole/Baetens, die in de finale van Neil Duff en Barry Copeland wonnen. Ook de heren waren vrijdag al aan het koppeltoernooi begonnen en verdienden op die dag een plekje in de finale. Voor Tricole en Baetens is het winnen van het koppeltoernooi op de Dutch Open een primeur: dat lukte beide mannen nooit eerder.

_SRF9657-99
WhatsApp Image 2022-06-12 at 1.50.21 PM

Foto: Stefan Roelfsema

ANDER NIEUWS
22 september 2022
Voor alle TOTO Dutch Open Darts fans is er mooi nieuws. De TOTO Dutch Open Darts 2023 begint op donderdag 26 januari met een warming-up toernooi. Dus naast het reguliere koppel- en singletoernooi zal er een extra singletoernooi zijn voor heren en dames.
19 augustus 2022
TOTO Dutch Open Darts 2023 zal georganiseerd worden van vrijdag 27 t/m 29 januari 2023. De inschrijving zal open gaan op 1 oktober 2022.
Jelle en Beau
12 juni 2022
Klaasen heeft het singletoernooi bij de heren op de Dutch Open Darts gewonnen. In de finale versloeg hij Mark Barilli met 3-0 in sets en kroonde zichzelf daarmee tot opvolger van Ross Montgomery, die de laatste editie van de Dutch Open in 2020 op zijn naam wist te schrijven. Het is de eerste Dutch Open-zege voor de Nederlander, die in het verleden wel al het BDO WK in 2006 won.