De Graaf en Rietbergen worden koppelkoninginnen in Assen

Aileen de Graaf en Lerena Rietbergen zijn de koppelkoninginnen van Assen. Het tweetal won het koppeltoernooi bij de dames door in de finale met 4-2 te winnen van het Welshe koppel Rhian O’Sullivan-Chris Savvery. Bij de heren zegevierden Thibault Tricole en Andy Baetens.

De Graaf en Rietbergen speelden zich vrijdag al naar de finale van het koppeltoernooi en maakten die dag al een prima indruk. Dat niveau trokken ze zondagmiddag op het hoofdpodium in de Bonte Wever in Assen moeiteloos door. O’Sullivan en Savvery konden het maar vier legs bijbenen en moesten toen hun meerdere erkennen in het Nederlandse koppel, die twee legs op rij wonnen. Rietbergen gooide de beslissende dubbel.

Voor de pas negentienjarige Rietbergen was het haar eerste koppeltitel op de Dutch Open. De Graaf mocht de hoofdprijs al voor de derde keer in ontvangst nemen. In 2016 en 2017 koppelde zij zich aan de zijde van Sharon Prins ook al naar de eindzege. De dartster uit Bunschoten-Spakenburg won ook al drie keer de titel bij het singletoernooi voor de dames.

Het koppeltoernooi voor heren kwam zondag ook tot een climax. De eindzege ging naar het koppel Tricole/Baetens, die in de finale van Neil Duff en Barry Copeland wonnen. Ook de heren waren vrijdag al aan het koppeltoernooi begonnen en verdienden op die dag een plekje in de finale. Voor Tricole en Baetens is het winnen van het koppeltoernooi op de Dutch Open een primeur: dat lukte beide mannen nooit eerder.

_SRF9657-99
WhatsApp Image 2022-06-12 at 1.50.21 PM

Foto: Stefan Roelfsema

ANDER NIEUWS
31 maart 2023
De TOTO Dutch Open Darts wordt ook de komende drie jaar in de Bonte Wever georganiseerd. Het is het grootste en gezelligste dartstoernooi ter wereld, waar iedereen, van amateur tot professional aan kan deelnemen.
29 januari 2023
De TOTO Dutch Open Darts heeft twee nieuwe kampioenen. Berry van Peer was in het herentoernooi te sterk voor Andy Baetens (3-1 in sets), terwijl Aileen de Graaf afrekende met Beau Greaves in de damesfinale (5-2 in legs).
29 januari 2023
Christian Kist en Michael Stoeten hebben het koppeltoernooi voor heren gewonnen. Het duo was in een zinderende nipt te sterk voor Jelle Klaasen en Chris Landman: 5-4.