Wereldkampioen Duff speelt koppelfinale op Dutch Open en treft Tricole opnieuw

Neil Duff en Barry Copeland hebben de finale van het koppeltoernooi bij de heren op de Dutch Open gehaald. Na een lange dag, waarop er negen wedstrijden gespeeld en gewonnen moesten worden, verzekerden zij zich dankzij een overwinning op Danny van Trijp en Patrick van den Boogaard in de halve finale (4-2) van een plekje in de finale op zondagmiddag.

Op weg naar de eindstrijd moesten Duff en Copeland de nodige obstakels zien te overwinnen. Zo maakten Marcel Snippe en Fabian Roosenbrand het het duo nog knap lastig bij de laatste 32 en was de halve finale ook een bijzonder spannende wedstrijd. Uiteindelijk was de 4-2 zege in die wedstrijd genoeg om in de finale te mogen strijden tegen Thibault Tricole en Andy Baetens.

Ook dat koppel overleefde de slopende vrijdag en haalde de eindstrijd. In de halve finale werden Roy Gokoel en Erik van Rijswijk aan de kant geschoven (4-1) en eerder in het toernooi moesten ook namen als Bradly Roes en Joppe Bakens eraan geloven. De finale wordt zondagmiddag op het grote podium gespeeld en zal live uitgezonden worden door RTV Drenthe.

Ook de koppelfinale bij de dames wordt zondag gespeeld en is live te zien op RTV Drenthe. In die wedstrijd zullen Aileen de Graaf en Lerena Rietbergen uitkomen tegen Rhian O’Sullivan en Chris Savvery Zij kwamen door het damestoernooi heen, wonnen zes wedstrijden en mogen zondag voor een volle zaal gooien. Dat O’Sullivan en Savvery in de finale te zien zijn, is verrassend. Zij wonnen onderweg van Lisa Ashton en Maria O’Brien in een wedstrijd die over de volle vijf legs werd gespeeld.

Neil Duff
Barry Copeland
_SRF8441-78
_SRF8459-96

Foto’s: Stefan Roelfsema

ANDER NIEUWS
Jelle en Beau
12 juni 2022
Klaasen heeft het singletoernooi bij de heren op de Dutch Open Darts gewonnen. In de finale versloeg hij Mark Barilli met 3-0 in sets en kroonde zichzelf daarmee tot opvolger van Ross Montgomery, die de laatste editie van de Dutch Open in 2020 op zijn naam wist te schrijven. Het is de eerste Dutch Open-zege voor de Nederlander, die in het verleden wel al het BDO WK in 2006 won.
12 juni 2022
Aileen de Graaf en Lerena Rietbergen zijn de koppelkoninginnen van Assen. Het tweetal won het koppeltoernooi bij de dames door in de finale met 4-2 te winnen van het Welshe koppel Rhian O’Sullivan-Chris Savvery. Bij de heren zegevierden Thibault Tricole en Andy Baetens.
Beau Greaves
11 juni 2022
De Dutch Open 2022 gaat met nog 64 single-spelers bij de heren en twee dames in het singletoernooi richting de finaledag. Na een lange zaterdag, waarop er bij de heren vijf en bij de dames liefst zeven wedstrijden gewonnen moesten worden, kan het schema voor de laatste dag worden ingevuld en is er met de wedstrijd tussen Rhian o'Sullivan en Beau Greaves al een prachtig affiche voor de damesfinale bekend.