Wereldkampioen Duff speelt koppelfinale op Dutch Open en treft Tricole opnieuw

Neil Duff en Barry Copeland hebben de finale van het koppeltoernooi bij de heren op de Dutch Open gehaald. Na een lange dag, waarop er negen wedstrijden gespeeld en gewonnen moesten worden, verzekerden zij zich dankzij een overwinning op Danny van Trijp en Patrick van den Boogaard in de halve finale (4-2) van een plekje in de finale op zondagmiddag.

Op weg naar de eindstrijd moesten Duff en Copeland de nodige obstakels zien te overwinnen. Zo maakten Marcel Snippe en Fabian Roosenbrand het het duo nog knap lastig bij de laatste 32 en was de halve finale ook een bijzonder spannende wedstrijd. Uiteindelijk was de 4-2 zege in die wedstrijd genoeg om in de finale te mogen strijden tegen Thibault Tricole en Andy Baetens.

Ook dat koppel overleefde de slopende vrijdag en haalde de eindstrijd. In de halve finale werden Roy Gokoel en Erik van Rijswijk aan de kant geschoven (4-1) en eerder in het toernooi moesten ook namen als Bradly Roes en Joppe Bakens eraan geloven. De finale wordt zondagmiddag op het grote podium gespeeld en zal live uitgezonden worden door RTV Drenthe.

Ook de koppelfinale bij de dames wordt zondag gespeeld en is live te zien op RTV Drenthe. In die wedstrijd zullen Aileen de Graaf en Lerena Rietbergen uitkomen tegen Rhian O’Sullivan en Chris Savvery Zij kwamen door het damestoernooi heen, wonnen zes wedstrijden en mogen zondag voor een volle zaal gooien. Dat O’Sullivan en Savvery in de finale te zien zijn, is verrassend. Zij wonnen onderweg van Lisa Ashton en Maria O’Brien in een wedstrijd die over de volle vijf legs werd gespeeld.

Neil Duff
Barry Copeland
_SRF8441-78
_SRF8459-96

Foto’s: Stefan Roelfsema

ANDER NIEUWS
29 september 2022
De inschrijving voor de TOTO Dutch Open Darts 2023 is open! Dit unieke dartsevenement vindt plaats van donderdag 26 t/m zondag 29 januari in de Bonte Wever te Assen.
22 september 2022
Voor alle TOTO Dutch Open Darts fans is er mooi nieuws. De TOTO Dutch Open Darts 2023 begint op donderdag 26 januari met een warming-up toernooi. Dus naast het reguliere koppel- en singletoernooi zal er een extra singletoernooi zijn voor heren en dames.
19 augustus 2022
TOTO Dutch Open Darts 2023 zal georganiseerd worden van vrijdag 27 t/m 29 januari 2023. De inschrijving zal open gaan op 1 oktober 2022.