Twee paradarts-kampioenen op de Dutch Open

Zowel het toernooi voor staande spelers als het toernooi voor zittende spelers heeft zaterdag een winnaar gekregen.

Michelovic van Velzen en Serge van Belle hebben zaterdag de titel bij het paradarts op de Dutch Open in de wacht gesleept. Michelovic van Velzen won het toernooi voor staande spelers, terwijl Serge van Belle de beste was bij de zittende spelers. Het is voor het eerst dat er twee afzonderlijke toernooien werden gehouden.

Michelovic van Velzen won in de finale van Jackie Goethals en dat betekende alweer zijn vijfde overwinning van de dag. Er deden namelijk maar liefst 26 spelers mee aan het toernooi voor staande spelers. Serge van Belle, die in de eindstrijd met 4-2 afrekende met Vincent d’Hondt, won vier wedstrijden. Dat toernooi telde dertien deelnemers.

5D3_6383
5D3_6298
5D3_6329

Foto: Evert Zomer

ANDER NIEUWS
Jelle en Beau
12 juni 2022
Klaasen heeft het singletoernooi bij de heren op de Dutch Open Darts gewonnen. In de finale versloeg hij Mark Barilli met 3-0 in sets en kroonde zichzelf daarmee tot opvolger van Ross Montgomery, die de laatste editie van de Dutch Open in 2020 op zijn naam wist te schrijven. Het is de eerste Dutch Open-zege voor de Nederlander, die in het verleden wel al het BDO WK in 2006 won.
12 juni 2022
Aileen de Graaf en Lerena Rietbergen zijn de koppelkoninginnen van Assen. Het tweetal won het koppeltoernooi bij de dames door in de finale met 4-2 te winnen van het Welshe koppel Rhian O’Sullivan-Chris Savvery. Bij de heren zegevierden Thibault Tricole en Andy Baetens.
Beau Greaves
11 juni 2022
De Dutch Open 2022 gaat met nog 64 single-spelers bij de heren en twee dames in het singletoernooi richting de finaledag. Na een lange zaterdag, waarop er bij de heren vijf en bij de dames liefst zeven wedstrijden gewonnen moesten worden, kan het schema voor de laatste dag worden ingevuld en is er met de wedstrijd tussen Rhian o'Sullivan en Beau Greaves al een prachtig affiche voor de damesfinale bekend.