De Graaf en Greaves op herhaling in finale Dutch Open; 128 heren door

Aileen de Graaf en Beau Greaves staan opnieuw in de finale van de TOTO Dutch Open Darts. De twee dames waren in de halve finale te sterk voor respectievelijk Natalie Gilbert en Noa-Lynn van Leuven.

De zaterdag begon met 320 dames, met Aileen de Graaf als titelverdediger. Direct in de eerste partijen zagen we een grote verrassing: Priscilla Steenbergen kwam op 2-0, maar verloor met 3-2 van Chantal Niebiek.

Lorraine Winstanley en de Tsjechische Anna Votavova waren de volgende namen die sneuvelden. Winstanley moest haar meerdere erkennen in Christine Savvery (4-1), terwijl Votavova met 4-3 onderuit ging tegen Lerena Rietbergen. De 16-jarige Indiër Mahi Bosmia maakte indruk. Ze versloeg onder andere Jo Rolls met 3-1. Uiteindelijk wisten alle 8 geplaatste spelers de kwartfinales te bereiken.

In de kwartfinales kende Beau Greaves geen problemen met Lorraine Hyde (4-1). En Noa-Lynn van Leuven liet haar klasse zien door met een gemiddelde van 91 met 4-1 te winnen van Kirsty Hutchinson. Aileen de Graaf bleef in de race om haar titel te verdedigen, ze versloeg landgenote Anca Zijlstra. Natalie Gilbert maakte het viertal halvefinalisten compleet: ze wist knap met 4-3 te winnen van O’Sullivan.

Na de halve finales blijkt dat  we dezelfde dames terugzien in de finale als vorig jaar. Van Leuven kreeg in de halve finale twee pijlen op de dubbel om er 2-2 van te maken tegen Greaves, maar liet dat onbenut. Greaves won de leg, die vervolgens met een 97-finish de partij met 4-1 naar zich toe trok. De Graaf wist met 4-2 te winnen van Gilbert, nadat ze op een 1-0 achterstand kwam.

128 in de race
Het aantal kanshebbers op de TOTO Dutch Open Darts-titel is flink geslonken. Van de ruim 3400 deelnemers zijn er nog 128 over, waaronder Christian Kist en Wesley Plaisier. De 128 spelers zien we morgen terug op de finaledag.

De finales van het heren- en vrouwentoernooi zijn zondag vanaf 13.00 uur live te zien bij RTL7.

Tekst: DartsActueel

Dutch Open Darts Assen zaterdag

Foto: Bas van den Berk

ANDER NIEUWS
27 maart 2024
De datum voor de TOTO Dutch Open Darts 2025 in De Bonte Wever is bekend.
4 februari 2024
De koppelfinale bij de heren is op overtuigende wijze gewonnen door het Nederlands-Belgische duo Damian Mol/Brian Raman. Ze versloegen het Nederlandse duo Jimmy van Schie/Jeroen Mioch met 5-1 en deden dat met knappe cijfers.