De Graaf en Greaves naar damesfinale Dutch Open; 129 heren door

De winnaars van de laatste twee Dutch Open-edities, Beau Greaves en Aileen de Graaf, gaan zondag strijden voor de damestitel van de Dutch Open Darts 2023. De twee waren in de halve finale respectievelijk te sterk voor Rhian o’Sullivan en Noa-Lynn van Leuven. 

Greaves waande zich een weg naar de halve finale via Anoushka Louwes, Ria Niemeijer, Caitlin Klein, Joyce Schuurman, Adriana van Wijgerden en Aletta Wajer. In die halve eindstrijd dreef o’Sullivan haar tot het uiterste: via een beslissende leg sleepte Greaves een finaleticket in de wacht.

Voor De Graaf bestond de route naar de halve finale uit Laura Soehngen, Joëlle Huijbregts, Sabrina Jongenotter, Shannon Mos, Sharona Veld en Shana van Nieuwenhoven. De Graaf in de halve eindstrijd overtuigen van landgenoot Van Leuven. Het werd 4-0. 

129 heren naar finaledag
Voor de herentitel zijn nog 129 spelers in de race, onder wie regerend kampioen Jelle Klaasen. Op zondag zullen zij gaan uitmaken wie zich de nieuwe Dutch Open-kampioen bij de heren mag noemen.

SR6_4248

Foto: Stefan Roelfsema

ANDER NIEUWS
31 maart 2023
De TOTO Dutch Open Darts wordt ook de komende drie jaar in de Bonte Wever georganiseerd. Het is het grootste en gezelligste dartstoernooi ter wereld, waar iedereen, van amateur tot professional aan kan deelnemen.
29 januari 2023
De TOTO Dutch Open Darts heeft twee nieuwe kampioenen. Berry van Peer was in het herentoernooi te sterk voor Andy Baetens (3-1 in sets), terwijl Aileen de Graaf afrekende met Beau Greaves in de damesfinale (5-2 in legs).
29 januari 2023
Christian Kist en Michael Stoeten hebben het koppeltoernooi voor heren gewonnen. Het duo was in een zinderende nipt te sterk voor Jelle Klaasen en Chris Landman: 5-4.