Bottenberg wint zinderende finale, Greaves pakt titel bij dames

Jarno Bottenberg heeft zich gekroond tot de TOTO Dutch Open Darts-kampioen van 2024. In een zinderende finale tegen Wesley Plaisier trok Bottenberg aan het langste eind dankzij een fabuleuze finish: 131 via twee keer tops. 

De wedstrijd begon stroef. Beide heren hadden moeite met de dubbels in de eerste leg. Het deerde Plaisier niet. Hij won de eerste set zonder in de problemen te komen met 3-0. In de tweede set kwam Bottenberg beter in de wedstrijd: hij pakte de eerste leg met een 56-finish. Ondanks dat hij dezelfde set nog op achterstand kwam, trok Bottenberg de stand gelijk. 

Ook na vier sets was de stand gelijk; de vijfde set moest de beslissing brengen. In die vijfde set begon Bottenberg ijzersterk. Hij pakte de eerste twee legs en kreeg een matchdart in de derde. Die werd nog gemist, maar in de vierde leg viel de beslissing alsnog. Bottenberg gooide 131 uit via twee keer tops.

Greaves domineert in Assen
Beau Greaves heeft haar dominantie in het vrouwencircuit nog eens onderstreept. Nadat ze eerder op de dag de koppeltitel met partner Jo Rolls ruim had gewonnen, pakte ze ook de titel in het singletoernooi. Ze versloeg Aileen de Graaf: 5-1.

Greaves had ook iets recht te zetten. Vorig jaar verloor ze op hetzelfde podium van de Nederlander. Ze begon de wedstrijd met 19, 15 en 16 pijlen. Toch gaf De Graaf niet op. Ze gooide een 100-finish via twee keer tops om de wedstrijd spannend te houden. Meer zat er echter niet in. Greaves pakte de draad weer op en sleepte de laatste twee legs in de wacht. 

Het is de tweede keer dat Greaves de TOTO Dutch Open Darts wint. Ze deed hetzelfde in 2022.

Dutch Open Darts Assen zondag
Dutch Open Darts Assen zondag
Dutch Open Darts Assen zondag

Foto: Jos Groen

ANDER NIEUWS
27 maart 2024
De datum voor de TOTO Dutch Open Darts 2025 in De Bonte Wever is bekend.
4 februari 2024
De koppelfinale bij de heren is op overtuigende wijze gewonnen door het Nederlands-Belgische duo Damian Mol/Brian Raman. Ze versloegen het Nederlandse duo Jimmy van Schie/Jeroen Mioch met 5-1 en deden dat met knappe cijfers.