Baalmans, Pauling en Szoták winnen jeugdtitels

In de jeugdcategorieën hebben Ruben Baalmans, Paige Pauling en Balázs Szoták de zeges gepakt. De talenten waren respectievelijk de beste in het jongens-, meisjes- en aspirantentoernooi.

Baalmans verslaat landgenoot Beukema
De juniorenfinale was oranjegekleurd. Cor Beukema en Ruben Baalmans, beiden net de aspirantenleeftijd ontgroeid, vochten mede door afwezigheid van Engelse jeugd in de finale om de titel. De snelle Fries Beukema scoorde beter en kwam op 1-0. Een rustige Baalmans maakte 1-1 en had zelfs de kans om op voorsprong te komen.

Dat lukte niet. Beukema kwam langszij en gooide 84 met twee pijlen uit (2-1). Baalmans vocht zich terug in de wedstrijd. Beide jongens gooiden een 180’er, maar Baalmans pakte de leg. Even later prikte de Groninger bullseye raak voor een 78-finish. Hij kwam op een 3-2 voorsprong. Baalmans bleef koel, overleefde breakkansen van Beukema en raakte dubbel 1 voor de titel.

Overtuigende zege Pauling
In de meisjesfinale was Paige Pauling de gedoodverfde favoriet. Ze nam het op tegen de Duitse Kira Mertens. Zij verraste in de halve finale door Sophie McKinlay, winnaar van vorig jaar, te verslaan.

De finale tussen Pauling en Mertens was eenzijdig. De Engelse gooide op tempo richting de dubbels. Ondanks de nodige double trouble won ze met 3-0.

Szoták slaat comeback af
Bij de aspiranten (onder 14 jaar) haalden twee verrassende namen de finale. De 12-jarige Onni Pennanen uit Finland en 13-jarige Balázs Szoták uit Hongarije streden om wie de titel van Ruben Baalmans zou overnemen. Met name Pennanen was verrassend goed voor de finale. In de halve finale gooide Pennanen zelfs een gemiddelde van 78.08.

In de finale speelde de Fin minder, waardoor Szoták in kon stappen. In de eerste leg miste de Fin 6 pijlen voor de leg. Al snel maakte de Hongaar 2-0. De kleine Fin gooide 25 uit voor de eigen leg (2-1), maar zag Szoták met steeds meer vertrouwen op het podium staan. Tot de dubbels dan. De Hongaar miste pijl na pijl voor de wedstrijd. Publiekslieveling Pennanen maakte gelijk via dubbel 8. Toch ging de laatste leg naar de Hongaar: hij gooide 54 uit voor de wedstrijd. Szoták won met 3-2.

Tekst: DartsActueel

Dutch Open Darts Assen zondag

Foto: Bas van den Berk

ANDER NIEUWS
27 maart 2024
De datum voor de TOTO Dutch Open Darts 2025 in De Bonte Wever is bekend.
4 februari 2024
De koppelfinale bij de heren is op overtuigende wijze gewonnen door het Nederlands-Belgische duo Damian Mol/Brian Raman. Ze versloegen het Nederlandse duo Jimmy van Schie/Jeroen Mioch met 5-1 en deden dat met knappe cijfers.