WDDA Winmau World Championship

Dartsmerk Winmau heeft 15 juli de lancering aangekondigd van een nieuw groot toernooi in samenwerking met de World Disability Darts Association (WDDA) dat zal worden gehost door de Nederlandse Darts Bond (NDB).

De WDDA Winmau World Championship zal op vrijdag 31 januari 2020 worden gehouden als onderdeel van de Dutch Open Darts.

Voor het definitieve deelnemersveld worden dezelfde criteria gehanteerd als voor kwalificatie voor de WDDA Winmau World Masters voorgaande jaren. Aangezien dat evenement niet langer op de toernooikalender staat, neemt het nieuwe WDDA Winmau Wereldkampioenschap deze plaats in met meer prijzengeld dan voorheen.

Namens Nederland komen de volgende spelers in actie:

Michelovic van Velzen
Cliff Ruiter
Arie van der Rassel
Matthijs Wissink
Anton van Hemert

Het persbericht in het Engels op de site van Winmau kun je teruglezen door HIER te klikken. Meer informatie over de WDDA kun je vinden door HIER te klikken.
De volledige loting kun je vinden door HIER te klikken.

Winnaar: €1.000
Runner-up: €600
Halve finalisten: €300
Kwart finalisten: €150
Laatste 16: €100
Laatste 32: €50

Heb je gewonnen en recht op prijzengeld dan zal dit dus naar je worden overgemaakt. Het is daarom heel belangrijk dat je tijdens de BAUHAUS Dutch Open Darts het prijzengeldformulier correct invult. Dit formulier ontvang je bij de wedstrijdtafel voor aanvang van de wedstrijd waar prijzengeld te verdienen is. Je bent zelf verantwoordelijk voor het juist invullen en inleveren van dit formulier. Dit kan op alle dagen bij de wedstrijdtafel of bij de receptie van de Bonte Wever

Toegangskaarten zijn in de voorverkoop en verkrijgbaar door hier te klikken.

Tijdens evenement:
Toegangskaarten zijn tijdens het evenement verkrijgbaar bij de ingang van De Bonte Wever. Kaartjes zijn te koop vanaf het moment dat de deuren open gaan.
Vrijdag € 5,00 (zolang de voorraad strekt)
Zaterdag € 6,50 (zolang de voorraad strekt)
Zondag € 7,50 (zolang de voorraad strekt)

Je spelerskaart is tevens je toegangsbewijs voor de vrijdag zaterdag en zondag tijdens de Dutch Open Darts. Supporters en begeleiding dienen zelf een entreebewijs te kopen.

De organisatie wil graag alle supporters en geïnteresseerden mededelen dat we veel belangstelling verwachten. Dus wees op tijd wanneer je een kaartje wil kopen en hou er rekening mee dat er geen entreekaarten meer beschikbaar kunnen zijn, want vol = vol! We gaan er echter vanuit dat dit niet zal gebeuren aangezien de capaciteit van De Bonte Wever met de verbouwing flink is gegroeid. Voor de laatste informatie hou onze Twitter en Facebookpagina in de gaten.

Wil je gedurende de dag naar buiten zorg dan altijd dat je een stempel hebt op de binnenkant van je hand/ pols. Deze dient het personeel aan de deur je te geven.

Het gaat ontzettend gezellig worden in de Bonte Wever! Zo zal er entertainment verzorgd worden in de horecastraat met verschillende pubs en staat er natuurlijk weer een DJ in de feesttent! Daarnaast is er voldoende zitgelegenheid om iets te eten of te drinken. Natuurlijk zijn er weer verschillende stands aanwezig voor leuke (darts) artikelen.

De feesttent zal op vrijdag en zaterdag sluiten om 18.00 uur.

Graag maken we van de Dutch Open Darts weer een groot en gezellig feest voor iedereen. Om die reden zijn binnen het complex van De Bonte Wever een aantal huis- en gedragsregels van toepassing;

– Roken is alleen toegestaan in de daarvoor aangemerkte ruimtes
– Onder de 18 jaar schenken wij geen alcohol. Houd je ID bij de hand, hier kan bij de bar om gevraagd worden. Het doorgeven van drank aan iemand onder de 18 jaar is absoluut niet toegestaan.
– Het gebruik of in bezit hebben van drugs in welke vorm is niet toegestaan.
– Het meenemen van voorwerpen die een gevaar kunnen vormen voor de veiligheid en eigen drinken of etenswaren is niet toegestaan. Het beveiligingspersoneel heeft het recht om u te visiteren en te fouilleren. Het al dan niet toestaan van materialen is ter beoordeling aan de beveiliging.
– Agressief, hinderlijk en/of intimiderend gedrag of het uiten van beledigingen wordt niet getolereerd.
– In alle gevallen geldt dat aanwijzingen van het personeel van De Bonte Wever en het aanwezige beveiligingspersoneel bindend zijn en direct opgevolgd dienen te worden.
– Deze huisregels gelden ter aanvulling op de reguliere huisregels van De Bonte Wever welke u vindt bij de ingang en op diverse andere plaatsen in het complex.
– Het niet opvolgen van de huis- en gedragsregels kan een ontzegging van de toegang tot het complex tot gevolg hebben voor bepaalde of onbepaalde tijd en/of inschakeling van de politie.

Speciaal voor de paradarters zijn er enkele parkeerplaatsen vlakbij de ingang van De Bonte Wever gereserveerd. Indien je van een mindervalideparkeerplaats gebruik wil maken dien je ons een mail te sturen met je naam kenteken, en kopie of foto van je invalidenparkeerkaart. Dit kan naar: dutchopen@ndbdarts.nl

Vrijdag 31 januari 2020:
08.30 uur Deuren open
10.00 uur Paradarters melden ‘Paradarts Playing Area’ tot 11:00 uur.
10.30 uur Koppeltoernooi heren tot en met halve finales
10.30 uur Koppeltoernooi dames tot en met halve finales
(Koppelfinales worden op zondag op het podium gespeeld!)
12.00 uur Start WDDA Winmau World Championship in zijn geheel; dus met finale
18.00 uur Sluiting Feesttent

Zaterdag 1 februari 2020:
08.30 uur Deuren open
09.30 uur Paradarters melden ‘Paradarts Playing Area’ tot 10:00 uur.
10.00 uur Singletoernooi heren tot en met laatste 128
10.00 uur Singletoernooi dames tot en met halve finales
(De laatste 64 heren en de laatste 2 dames gaan door naar zondag. Voor de dames zal dus alleen de single- en koppelfinale op zondag plaatsvinden!)
10.30 uur Singletoernooi paradarters in zijn geheel; dus met finale.
18.00 Sluiting Feesttent

Zondag 2 februari 2020:
08.30 uur Deuren open
10.00 uur Singeltoernooi jeugd tot en met finale
10.30 uur Singletoernooi heren vanaf laatste 64 tot en met kwartfinale
12.00 uur Finalezaal open
12.30 uur Start podiumprogramma met alle finales (en halve finales heren)

Voor deze wedstrijden geldt het kledingreglement van de WDF.  Te allen tijde geldt; clubuitingen in welke vorm dan ook (voetbal, motor of anderszins) zijn niet toegestaan.

Spelers dienen zelf te schrijven na een verloren partij of zijn zelf verantwoordelijk voor het regelen van een vervangende schrijver. De speler blijft zelf te allen tijde verantwoordelijk dat er geschreven wordt.

Er zijn voorschriften m.b.t. het voeren van reclame van toepassing zoals opgenomen in het algemeen Wedstrijdreglement van de NDB. Dit betekent onder andere dat de organisatie het recht heeft tijdens de Dutch Open Darts de belangen van haar (hoofd)sponsors te beschermen en reclamemateriaal van spelers, teams, organisaties, toeschouwers of andere sponsors te weigeren.

Alle spelers die op het podium spelen dienen verplicht een door de organisatie verstrekte sticker van de hoofdsponsor BAUHAUS te dragen.

– Legitimatie is te allen tijde verplicht indien je ouder bent dan 13 jaar.
– Wanneer een speler gedurende het toernooi zijn/haar spelerskaart kwijtraakt kan hij/zij een nieuwe kaart laten maken (en dus kopen) à € 5,00.
– Op vrijdag heb je op vertoon van je spelerskaart (deze krijg je als je deelneemt aan het Dutch Open paradartstoernooi op zaterdag) toegang tot het evenement. Indien je niet deelneemt op zaterdag dien je dit aan te geven bij de organisatie. Dan krijg je een toegangsbewijs gemaild.
– Wil je meer weten over het toernooiformat klik hier.
– Wil je meer informatie over het reglement klik hier.