TOTO Dutch Open Darts in september gaat helaas niet door

Vanwege het stijgende aantal coronabesmettingen in ons land heeft de overheid op 9 juli nieuwe maatregelen bekendgemaakt. Een van de belangrijkste maatregelen is dat er tot en met 13 augustus geen meerdaagse evenementen mogen plaatsvinden. Dan wordt beoordeeld of evenementen daarna weer worden toegestaan. Daardoor is er veel onduidelijkheid over de mogelijkheden om iets te organiseren na 13 augustus.

Met pijn in ons hart hebben wij, de Nederlandse Darts Bond en De Bonte Wever, besloten om de TOTO Dutch Open Darts op 3, 4 en 5 september 2021 niet door te laten gaan.

Door de nieuwe maatregelen zijn we in een moeilijke en onduidelijke situatie terechtgekomen. Want onze eerste zorg is de gezondheid van alle darters, bezoekers, vrijwilligers, partners, leveranciers en personeel. We moeten deze verantwoordelijkheid goed kunnen invullen en daarbij is een goede voorbereiding, en weten waarmee je rekening moet houden enorm belangrijk. Dat lukt in de huidige omstandigheden niet. De nieuwe onzekerheid zorgt ook organisatorisch voor te veel uitdagingen en kosten.

Tegelijkertijd willen we nu helderheid bieden aan iedereen die zou meedoen, meewerkt en zich had verheugd op dit toernooi. Vandaar dat we dit lastige besluit moesten nemen.

Wij begrijpen en delen de teleurstelling maar gaan er vanuit dat er begrip is voor deze keuze en kijken nu uit naar het hosten van de WDF World Masters van 2 t/m 5 december en naar de TOTO Dutch Open Darts op 4, 5 en 6 februari 2022.

Inschrijvingen:
Vanaf dit moment is de inschrijving gesloten. Iedereen krijgt binnen twee weken zijn volledige inschrijfbedrag teruggestort.

Hotelkamer en/of entreetickets bij De Bonte Wever geboekt:
Iedereen die een kamer geboekt heeft in De Bonte Wever, in het weekend van de TOTO Dutch Open Darts, ontvangt op korte termijn een mail van De Bonte Wever met meer informatie. Gekochte tickets worden geannuleerd en betalingen hiervan worden teruggestort.

Foto: Jos Groen

ANDER NIEUWS
1 oktober 2021
De inschrijving voor de TOTO Dutch Open Darts 2021 is open. Dit unieke dartsevenement vindt plaats van vrijdag 3 t/m zondag 5 september in de Bonte Wever te Assen.
16 juni 2021
TOTO is de nieuwe hoofdsponsor en naamgever van de Dutch Open Darts. De TOTO Dutch Open Darts, het grootste dartstoernooi van de wereld, vindt plaats op 3, 4 en 5 september 2021 in Assen.
1 juni 2021
Vanwege de aangekondigde versoepelingen rondom de coronacrisis en op basis van de huidige informatie vanuit de overheid heeft de NDB besloten om de inschrijving voor de Dutch Open Darts 2021 binnen enkele weken te openen.